Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna Bergsjön del 1 och 2 innan ni läser denna avslutande del som handlar om hur lätt det är att gå vilse i tanke och handling.


Bergsjön - del 3

BERGSJÖN del 3

Jag befinner mig nu på en pråm som hålls flytande av Bergsjöns ytspänning. Jag har lagt nät i en sjö vars största djup är 1,5 meter.

Efter att Bergsjön kalkades gjordes ett provfiske 2003. Detta visade att det fanns Sutare och Ruda i sjön. Dessa fiskarter är tåliga. Provfisket visade också att Sutaren var betydligt vanligare än Rudan.

Detta väckte mitt intresse för sjölivet. Jag fällde några träd och byggde pråmen. Ett enmanstält fick bli boningen på denna pråm som blev mitt hem.

Fiskenäringen är numera min födkrok. Jag mal ner fisken och tillverkar Sutar- och Rudabullar. Självklart blir det betydligt färre bullar av Rudan, vilket gör dessa värdefullare.

Min specialitet är dock den bulle som består av både Sutare och Ruda. Detta är en verklig delikatess.

Jag sitter på pråmen och fyller munnen med en delikatessbulle. Jag lever på den sjö som i min barndom var så nära men ändå långt borta.

Sedan länge är detta mitt hem. Jag sitter själv men är inte ensam. Min vänskap till Bergsjön är nämligen djupare än någon kan ana.




Prosa (Kortnovell) av Dan Berg VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-01-18 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP