Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vid horisontens hjärta


Vid horisontens hjärta

Ur profetian sjungs om ett hjärta

Om en urgammal och mångårig smärta

Han tycker sig höra Guds röst

Som färdas genom många års sekel

Förutsägelser som inleder ett främlingskap

Om framtiden kan förutspås??

Är vårt öde beseglat sen igår

Oviss är dock framtidens händelser

Det vi väljer kan leda oss till sanning

Om oss själva och andras tankesätt

Besparade tragedier oroar en ensamen själ

Glädjerik dårskap besjungs av fattiga själar

Bekymmerslös tillvaro i bekvämlighetens land

Irriterar en ödmjuk själ som längtar efter agerande

Att något skall hända i dennes tomma tillvaro

Är vad han tycker sig höra från Guds röst

Ur kompromisslöshet föds anpassade konflikter

Som skaver på våra olika viljors beslut

Om kriget upptar hela ditt sinne för en dag

I ett betydande vinddrag från horisontens hjärta

 

Taleptox Skrev

Den 20240121

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-01-21 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP