Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det som förenar ZU kan ingen dela!Ce uneste ZU nu poate dezbina nimeni !What unites ZU no one can divide!


Ungerskt tyranni avgör eller ömsesidig oskriven historia?

Ungerskt tyranni avgör eller ömsesidig oskriven historia?

Gypsy chardas, 

Brighi - Az a sép (Ozosep) (Live på Radio ZU) sjöng den unga damen för att få ungerskt medborgarskap.

Jag har sjungit den här låten sedan jag var liten, den är så avkopplande och minskar ångesten när man står inför en svår situation.

Jag säger att om det blev en marsch i Stockholm med den här låten så skulle allt ont försvinna.

https://www.youtube.com/watch?v=k3jm1fGa7c8

Ungerns beslut kan skjutas upp och för att eskalera situationen, dra henne jagande henne till den sista trasiga svarven på fiolen : "Kycklingras" Ungern vill ha tillbaka "gyllene kyckling"-skatten, affärer från adelshovet ytterligare en skatt...

Hunnarnas marsch är muntlig historia för oviktig för att Sverige ska minnas de gamla hovuppfattningarna, och den ungerske zigenaren tror att han är kung han är stolt och vill bli behandlad annorlunda, att ta mutor för vanära är inte en last utan en zigenarlag. Hur mycket vikingen än försöker förstå så är det inte möjligt eftersom zigenarna är förenade vid gränsen och i världen.Jag vet vad jag säger eftersom jag levde i dessa ungerska familjer som barn, jag vet hur de tänker och allt löses med en chardas och en flaska styrka.

Ungerns beslut angående Sveriges begäran att gå med i Nato. Enligt uppgifter skulle Ungern kunna fördröja godkännandet av Sveriges begäran till Nato. Detta beskrivs som ett slags "kycklingrace" mellan det ungerska och svenska lägret. Ungerns parlament har vinteruppehåll till den 26 februari och oppositionen har krävt en extra session. Det kan dock ta några veckor, kanske en månad, att få godkännande. Ungerns premiärminister Viktor Orbán vill samtidigt att Sveriges premiärminister Ulf Kristersson ska besöka Budapest. Detta för att förhandla om ett NATO-medlemskap, men i ett brev som skickats till Kristersson är tonen inte lika hög. Det är viktigt att notera att den ungerska regeringen har kritiserats av EU och den nationella oppositionen för att begränsa demokratiska rättigheter och utöva politisk kontroll över statliga institutioner, rättvisa, utbildning och media.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-01-24 12:19



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hi-hi, jag har ingen idéer, se bara det https://www.hovlev.se/hovleverant%C3%B6rer#alfabetiska-listan

2024-01-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.youtube.com/watch?v=SmN7xNN2Qy8

2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP