Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt liv är inte fullt så här svart. men det är skönt att skriva av sej


Pentalog

I

jag hade hellre stannat kvar
- med dej

jag hade hellre varit slav
- med dej

jag hade aldrig lyft den stenen
jag hade aldrig tömt den venen
jag hade aldrig hängt från grenen
- med dej

II

sjunker

jag sjunker

- djupt

jag sjunker
- så djupt

- så djupt
sjunker jag
jag ser inget ljus

inget ljus
ett mörkt mörkt djup

jag sjunker

III

var är jag vart ska jag var var jag
vart ska jag var var jag var är jag
var var jag var är jag vart ska jag

var är jag

vem är jag

IV

kallt
- allt är kallt
isig svart
asfalt

svart
- allt är svart
bitig kall
midnatt

fukt
- allt är fukt
rutten frukt
otukt

V

jag väntar på ett ljud
att åter -se ett ljus
en samtid full av brus
som framtidsrusig brud

jag väntar på mitt liv
att åter -få min tid
ett ögonblick av frid
nåt mer än tidsfördriv




Fri vers (Modernistisk dikt) av Thoorbiern
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-01-30 10:12



Bookmark and Share


  Thoorbiern
Jag hade ursprungligen del I som sista del, men tyckte den blev FÖR destruktiv då.
Har någon annan en åsikt om detta? eller något annat?
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Thoorbiern
Thoorbiern