Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta dig tillbaka till dig själv innan ballongen spricker...


Ballongerna

BALLONGERNA

Det kryper fram
ett konstruerat jag
- Är uppfylld av skam
och känner obehag

Mitt självbedrägeri
är något som smyger
och möter förräderi
bland själar som flyger

på varsin käpphäst
högt över jorden
Dom dansar nog mest
med dom där orden

som formar uppblåsta
och sköra ballonger
Allmänt utelåsta
framför dom sånger

som kanske kan duga
till den eskapism
som får dom att ljuga
om en solipsism

men dessa tomma läten
innebär dock något mera
Dom gör mig förmäten
och får mig att explodera

bland alla dom sånger
som är instängda
i sprängfyllda ballonger
men det befängda

är att jag kryper tillbaka
till mitt högförräderi
för att i tysthet bevaka
mitt egna haveri

vars agens lockar oss
till en skogspromenad
och denna är förstås
min chans att bli glad




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-01-30 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP