Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Konstnärlig artefakt

Av konstnärliga skäl hade han

Läst en massa böcker

Han insåg hur olika människor tänker

Numera gick han omkring

Och använde sig av innehållet

I de böcker han läst av makt skäl

Han insöp sin maktberusning

Han ansåg att man läser böcker

För att bli medveten om andra

Och för att lära sig något om kunskaper

”Man måste veta hur andra tänker

Sedan kan man göra vad man vill”

Sa han till sina vänner

Hans läsande av böcker utmynnade

I hans längtan efter frihet

Han ville vara friare än förut

Han hade inte mycket till övers för

Bokens fiender av intellektuella skäl

”De känner jag bara ett medlidande för”

Sa han till sig själv

Han kände sig som en utanför

Som ville bli någon i vårt samhälle

”Varför ska man bli känd?”

Frågade en dag en av hans vänner

”För att man ska vara någon!?”

Svarade han sin vän

”Ingen vill vara någon. Det är vad jag

Kommit fram till om dig.

Säg mig någon som inte är någon!?

Man kan vara någon utan

att vara känd” sa hans vän

”En sådan metamorfos måste vara

Roligt att känna i sitt liv. Det är det

Som gör dig så sympatisk” fortsatte hans vän

”Du vet som en del säger – ’Kafka

Hade det inte heller så roligt’” sa han till sin vän

”Du kan din Kafka!?” sa hans vän

”Vem kan inte det numera?!” sa han

”Kafka var också en helt okänd människa

Då på den tiden medans han var vid liv”

Sa hans vän och började skratta

”Några kände väl till honom medans han levde!?

Varför skrattar du. Det är väl inte så roligt!?”

Sa han till sin vän

”Åt något absurt börjar en

vuxen människa numera skratta

Det är vad arvet efter Kafka lärt mig” sa hans vän

”På så sätt. Är det vad du kommit på?!

Nu vill jag sluta detta samtal

Detta var inte alls roligt” sa han till sin vän

”Okej det kan vi göra. Tack för mig.

Och ha det så bra” sa hans vän

 

Taleptox Skrev

Den 20240131

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-01-31 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP