Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulen älskar att sparka på den som ligger

Djävulen älskar att sparka på den som ligger. Han är här i rummet. Kattens starka oroliga jamande. Han är pissförbannad på att jag rotar och analyserar saker långt bakåt i tiden. Det ska vara som det nästan alltid har varit: Johan ska vara en misslyckad utslagen människa som inte har något vettigt att komma med. Djävulens alla lögner och hur jag gång på gång genomskådar honom. Djävulens terror mot familjen Hallgren ända bak till 60-talet. Pappa som föll för frestelserna och gick under. Jag som blev något otroligt psyksjuk. Han satte åt oss alla och skickade demoner in i våra liv som vi var alldeles för svaga för att kunna försvara oss mot. Djävulens närvaro i samhället, egoism, arrogans och en likgiltighet som lägger sig i huvudet som en dimma av avstängdhet.
Vad sysslar då Gud med? Jo Han är här också med sin underbara kärlek och sanning. Jag då, hur mår jag? Jag är helt utmattad i kroppen men annars så mår jag bra. Demonen som befaller: Ge upp Johan, lägg ned din löjliga utredning av ditt förflutnas alla trauman och mörker. Jesus säger: Håll ut Johan och ge inte upp, jag finns här för dig i evighet, du är en modig toppenkille. Katten Jussie har lugnat ned sig. Rummet fylls av en känsla av lugn, förtröstan och tillförsikt. Djävulen älskar att sparka på den som ligger, men Gud låter honom inte komma åt mig. Min kropp är slut men min själ är stark när jag fokuserar på kärlek, sanning och humor. Gud pumpar sitt ljus i mig. Djävulen har inte en chans.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2024-02-03 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP