Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Filosoferande sägs vara att dels tänka sig förklaringar till varför något är som det är. Dels någonting nödvändigt för att kunna berätta för andra om sätt att tänka och föra föreställningar om sakernas tillstånd vidare. Här några exemp


Också ett sätt att tänka o resonera





Om det inte var så att sexualdriften var så stark
som den är. Då skulle människor inte knulla så

mye med varandra som de gör. Det skulle leda
till färre barn, önskade eller inte. Om det inte

föddes så in i baskens mycket barn, skulle
det vara färre människor och därmed färre

(konstnärer, poeter) anledningar att strida
och delta i krig. (Krig är nödvändiga, ungefär

som en pest eller två, för att hålla nere själva
befolkningsantalet som är så irriterande högt)


Om å andra sidan kvinnor kunde föda barn
utan att blanda in män, eller exempelvis om

bara människan var en androgyn art, utan
varken män eller kvinnor, utan båda i samma

person. Ungefär som en sorts önskningar och
besvikelser, glädje och sorg. Då skulle ju ändå

människorna inte behöva sakna explicit män,
utan kunde bråka allt färre tillfällen med varandra.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-06 04:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP