Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Händelsen inträffade för några år sedan.


Cirklar i luften


Rymdens symmetri
visar sig plötsligt
oväntat

ovanför husen och
stomatolskylten
när jag traskar över bron
mot Södermalm

Ljuset bländar
mer än vanligt
men jag ser dem

Solens fyra satelliter

Mitt inre jublar
min mun vill ropa
Hallå, hallå! En halo!

Men nej, jag säger inget

Det
gör ingen annan heller.



11/2 2024




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Söderkvist VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-02-11 12:14



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Den cirklar i ett djup.Fint.
2024-02-14

  Gunwale VIP
Första gången jag såg en halo trodde jag att det var nåt övernaturligt! Häromkvällen såg jag några starka ljuspunkter i en klunga på himlen. Det var säkert ett helt naturligt besök från rymden.
2024-02-12

  TrollTörnTrappan VIP
Synbarligen såpass sällsamt så att folk tar förgivet att man måste ha sett galet?!?!

Smakfullt öppen för tolkning av sant/skenbart, i denna halvslutna cirkeldikt....
2024-02-12

  Kungskobran VIP
Var det en hägring måntro
vad skall man tro
fyra solar i en ring
med stjärnor ikring
Jag glömde ta en bild så klart
allt gick med en väldig fart
men stomatoltuben är kvar
den har funnits där i alla dar



2024-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP