Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något som de flesta av oss känner till.


Löftet


Göra om och göra om
en gång brutet är ändå brutet
och en gång uppbyggt är bara uppbyggt
tills det raserat förblir raserat

Så enkelt är helt enkelt
att det som lovats, kanske åter lovats,
får aldrig brista, för skall det brista
vari finns värdet, vari det sanna.



4/2 2024




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-11 12:17



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Väl formulerat - det löftet eller
bara det lilla ....
när tanken flyr
och orden tryter ...
2024-03-06

  Glitträ VIP
”Göra om och göra rätt” här finner man en längtan i hopp i dikten. En slags dröm om något vackert som kan bli helt igen.
2024-02-14

  Kungskobran VIP
Intressant spännande dikt

Jag löftet inom mig bär
jag lovar jag lovar jag svär
men minnet är kort
löftet flöt bort
men en dag skall ånger ske
om jag fortfarande hänger me
2024-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP