Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllene ramar och svarta lister

 

 

 

Vid livets vävstol
fyller jag varpen
med längtans drömmar

inslag efter inslag
i ljusa, klara färger
och glittertrådar

hänger upp dem
i förhoppningarnas väntrum
och ser tiden an

 

en del får
gyllene ramar

andra
svarta lister




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-02-14 09:08



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Melodin i din dikt
e förförande
njutningssymfoni
2024-02-19

  Anya VIP
Ännu en snygg och klok allegori. En gång på Ersta diakoni höll föreståndarinnan en föreläsning. Med sig hade hon sin livs rana. Den hade hon vävt av olika tyger som betytt mycket i hennes liv. Den tänker jag på när jag läser din fina text.
2024-02-18

  Eva Helene VIP
Så vackert och tänkvärt.
2024-02-17

  BenGust VIP
Med tiden ges den rätta
placeringen och då
också de rätta valörerna.

2024-02-16

  Blomma-Stjärna VIP
Fin och tänkvärd - läser igen - och igen!
Sedan ser jag några fler ramar framför mig; rosa, gula, gröna, lila och omålade träramar....
2024-02-15

  Mats Edin VIP
Stark och skör i en å samma väv
2024-02-15

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla bilder om livet som en vävnad,
och ram och list som det perspektiv man
får efterhand.
2024-02-14

  Kungskobran VIP
Fin liknelse.
en del fick inga ramar alls
2024-02-14

  Öknens Ros VIP
Fin beskrivning om livets alla skeenden.
2024-02-14

  Maria Sundelin VIP
Fint om livet
Kramar
2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP