Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se inte bakåt, se inte framåt. Uppfylls av närvaron...


Backspegelns baksida

BACKSPEGELNS BAKSIDA

Denna dag
sitter jag

Inuti en Amazon
med en sliten telefon

som är utan batteri
vilket gör mig fri

att segla utan segel
och se i en backspegel

Fula bilar tycks glida
bortom backspegelns baksida

för att möta framtiden
före den där samtiden

som såtillvida
är en baksida

på den backspegel
vilken som regel

skymmer morgondagen
och korna i hagen

samt även öppnar för
gårdagen som förför

med sina vackra ängar
och dess blommiga sängar

Men en backspegel
saknar de segel

som ger bilen den fart
som gör livet underbart

och backspegelns baksida
får mig enbart att lida

Jag vill ju bara vara här
utan att vara egenkär

och uppfyllas av den Amazon
som är mer än ett vackert lån




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-02-16 21:08



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Backgammon backgame.
2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP