Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Horisontens hjärta


Ett hopp i tiden

I märkliga tider andas vi in

Tro, hopp och kärlekens vindar

Han säger att han inte är nazist

Men han ägnar sig åt likadana

Metoder som tyska nazister gjorde

För 91 år sedan 1933

Argumenten är desamma och likadana

Att vårt land är fullt och att det saknas livsrum

Fast det är gott om plats i vårt land

Och att en del ska utrensas från bostad

Och sysselsättning och spärras in

Någon stolle pläderar för att starta

Nya koncentrationsläger i nutid

Går historien igen hos dessa individer ?

Medans hos andra har det hänt så mycket

Med ständiga förändringar

De senaste 91 åren och några fnyser

Med överseende åt dessa argument

Vi som inte ens var födda då på 1940 talet

Har bara historieskrivning och överlevares

Berättelser att ta del av och tillgå

En och annan går på propaganda i media

Och önskar återinföra dödsstraffet i vårt land

Såna argument florerar numera i marginalen på websidor

I tragedins och bisarrhetens tecken

Ett hopp i tiden hos dessa onyanserade argument

Tillbaka till 1933 ger startskott till märkliga tider

I ett hopp i tiden

 

Taleptox Skrev

Den 20240218

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-02-18 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP