Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen i verklighet på snö i ryggraden


Ryggradens vävnad

Det sitter i ryggraden sa man om det mesta som man hade lärt in sedan barnsben.
*****
Mesta förfruset i baljan översnöat av is som av vatten från vänliga skyn små korn i djupsnö som ack så många i berg av is. Lapplands vintrar nog att minnas när plumsades i drivor av snö. Ner till pumpstationen som ständigt och oftast det bar för att slå på vredet till ström så familjen och djur fick sitt vatten.
”Tina gubben” från grannbyn med slangar för att tina vattenlednings rören ner mot bäcken och mor som i ”brottom” brottom ( brottom.. arbetade på för att hinna med) för att hinna med barnen och övriga sysslor som att med döttrar, baka matbröd, tunnbröd, döttrar som gjorde eld och fyr i källaren med vedpannan som. … övrigt, övrigt annat..

Då det!… Nu att, i sakligt befinnas …

*Mycket värdefull kunskap och lärdom i uppväxten som för livet i stort och som ännu sitter kvar i ryggradens vävnad.*

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-22 09:53



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Att baka är ju som tur är något som går att göra året om.

Så tacksam över att inte behöva krångla för att få sitt livsnödvändiga vatten numer.
Och tänk så mycket lättare då i att ha grannkontakt bara att i byn knacka på dörren gå in och slå sig ner vid kaffebordet med familjen var sant en dyrbar tid.

2024-02-22

    Lena Söderkvist VIP
Och lätt är det att längta tillbaka till hur det var förr. Det är det som händer på julen, bland annat. Kan inte sluta baka, liksom, det bara måste lukta gott, annars blir det inte rätt stämning. Men att få problem med el och vatten - nä, det längtar jag inte efter såklart...
2024-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP