Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Du kom kanske till världen mitt under brinnande krig, bara att det inte brann just i ditt hus, utan något längre bort. Att branden fanns i någons bröst och den gjorde poäng för Sverige just då. Eller samma sommar som någon rymde.


Slumpen kallar du väl det...






Slumpen kallar du väl det...
...av handling, skeenden,
du inte kan kontrollera själv.
Att tåget du skulle med,

inte går just klockan 18.00,
utan är en minut försenat
och inte avgår förrän 18.01?
Utanför din kontroll är att

solen går i moln precis då
du skulle till att göra det där
som var i behov av solens ljus.
Att det började eller slutande

regna just då eller om gränsen
för nederbörden gick mitt i
päronträdet du just då råkade
låta din blick falla på. Om Karla

bara rört hästen en meter mera
till vänster eller höger, eller till
och med hållit in den just då.
Det som hände sedan, hade nog

inte hänt just där och då, i Laxå.
Kanske att du upptäckte guldet
i en bäck som rann genom skogen
strax utanför Kramfors stadsgräns?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-02-22 14:30



Bookmark and Share


  karenina VIP
Tror inte alltid att allt är slumpen, det finns ofta, också en mening
2024-02-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP