Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomen mötte ålderdomen

 

 

Den unge killen som nyss tagit examen
gav sig ut i världen

på vägen mötte han en gammal man
som han utmanade
övertygad om att han skulle vinna

den gamle vann

-Men jag kan alla reglerna
sa killen besviket

-En bra början
sa den gamle
men jag kan även alla undantagen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-02-23 09:51



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Kloka rader….erfarenhet är en värdefull insikt!
2024-03-09

  BenGust VIP
Den bokligt bildade går en bra bit på vägen, men runtomkring tillämpas
också det erfarenhetsmässiga.
2024-02-26

    Lena Staaf VIP
Kloka ord! Erfarenheten vinner.
2024-02-24

  Eva Helene VIP
Visdomsord fint förpackade här.
2024-02-24

  Blomma-Stjärna VIP
åldersrik - erfarenhetsrik !
2024-02-23

    Tidsljus_Timelight
Jag är rätt gammal
och jag förlorar
jag kan inte reglerna
inte undantagen
kan ingenting
förutom å vara dålig

2024-02-23

  lila fjäderblomman VIP
Bra belyst om den värdefulla erfarenheten!
2024-02-23

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att erfarenhet,
som regel, är bra att ha.
2024-02-23

  Kungskobran VIP
Jag är ett undantag
en ensamvarg
Vad har jag här att göra
i denna mänskliga röra
Fint om erfarenhetens styrka










2024-02-23

  Leif Daniel Isaksson VIP
låt oss hjälpa den unge killen ??
2024-02-23

  Öknens Ros VIP
Ingen regel utan undantag.
2024-02-23

  Maria Sundelin VIP
så är det nog. Har man erfarenheter kommer man längre
Kramar
2024-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP