Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till lutans klanger …svingar svinget i solsken


Som i svinget av en dans

Skriften ”Svingar svinget i solsken” med vårluft går det lättare att ta i tu med det man ska göra när ljuset mer och mer går i längre dagar. Blir som i en dans känns och när det kommer gråa dagar, våren ändå på gång…;)
***
Klassiskt uttryck..”Sköt dig själv och skit i andra” är ett uttryck tämligen som relevant och det finns något i uttrycket; egentligen som det faktiska av det kan menas här; som ett måste att vandra och leva sig som sitt liv så är det ju. Och vare sig man vill kan eller inte så att greja egna skutan (hemmet) är något alla måste göra. Tur väl det;
Exempel; Smutsen ligger kvar i hörnen, och vart fall om inte en bockar sig och skurar runt hörnen, skåpen övrigt på hygienens status så gror man till sist in.
Till lutans klanger och musik lyssna på radion som övrigt så går det för det mesta som i svinget av en dans när man städar.
Våren börjar sakteliga visa sig framåt i solskenet och nu börjar mängder av sysslor röra på sig till åtaganden på allvar som fönstren …Man får ta itu med det som ska göras på ord som uttryck som hämtat från min uppväxt ”det är allvar nu sa allvar” och ingen annan gör sysslorna åt en; ja ja så är det ju för jämnan alltid nästan jämt för flesta.

Fin solskensdag önskas och här med att små mata in, på nytt små pippins. …;)

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 14 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-26 12:23



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Solen känns än bättre när man orkar, och det ger i sig en ytterligare push. Livets mening, tror jag. man skall bli litet yster om våren.
2024-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP