Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Ordna upp och inte stå i skuld till sin nästa, och ondska ska besegras


Hederligt schysst

*Den enda vägen till hederligt schysst: är att vara vänlig visa kärlek och inte vara dömande. Från barnsben att få ha dessa betingelser dessutom förtroende med sina föräldrar förtroende med vuxna ärlig mm det stärker. Och av en natur djur som med övrigt skapat som blir hederligt schysst bemötta genererar leverans i som av glädje som god skörd och trivsel alltid tillbaka.*
***
Inlåta sig oordnad mot nästan är som på befallning att tillåta ondska levereras i en verkans eld. Som sådan av en orätt tjänst borde inte få finnas. Istället borde man trygga upp och stärka de svaga och det som skört omkring.

Så sorgligt för sköra i skör natur av både fina människor som djur som måsta befinnas i så svårt och svåra dilemman; ..En vän som i tärandets eld tvingats brännas ner på, svår tärande värk finns inga ord för, tråkigt att det finns sådana omkring oss som tycks endast vill skada, och att inom förgås i stor sorg nog inte alls lätt; det måste vara grymt på elaka ting.

Ja Naturens sorger skaver så sant djupt, i marker, djur som människor där skönhetens lyster som förgår. Sådana slag tränger fort in som i ett djupt sår på sorgens rop, från ene som andre hörs kvidande suckar som har svårt i att komma i läkedom.
Ordna dina skulder gör rätt skapa en stig en farbar som väg tillbaka …hör där naturen hand i hand med ekologin, ber!. ..Låt folken få sin rätt, kunna bejaka, sin jordlott, odla fram på den, om de får.

Arters vällevnad som ett vänligt brev på posten ger en, läkedom, i att göra gott medans finns. Våga stå upp på hederns vägar balans i lyxen namn som rykte hederligt schysst som tar vid i vinst.

Copyright Glitträ
Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-02 09:43Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Mycket sår bland naturens varelser och även bland mång människor. Håller med om att det behövs en väg tillbaka. Frågan är om den finns, fast vi borde åtminstone inte göra saken värre.
2024-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP