Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pikar och glåpord

 

 

Pikar och glåpord
tränger sig in i själen
och fastnar
likt vassa spikar i en bräda

det gör ont

går att dra ut
med rätt verktyg

hålen som är kvar
måste spacklas och slipas

efterhand som ytan blir jämn
läker såren
och det onda försvinner




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2024-03-06 10:18



Bookmark and Share


  Marija M VIP
Bra skrivet. Så viktigt idag. Sociala medier och olika kommentarsfält kan vara så grymma idag.

2024-03-11

  BenGust VIP
Sociala nätet blivit mindre.
Och ord har ändrat karaktär för
en del. Av ren tristess kan
smädesord kastas ut. Från vem eller
vilka dessa kommer ifrån har ju
också betydelse hur det ska uppfattas.
Men att försöka begränsa någons
svängutrymme genom smädelser
ska inte accepteras.

2024-03-10

  överlevaren VIP
Det är som röta, angriper och gröper ur själen….
2024-03-09

    Birgersdotter VIP
Så sant.ord kan verkligen skada och såra....
2024-03-08

  Anya VIP
Tillägg till kommentaren under:
Min sons barndomskompis bytte skola till en skola med "högre status". Det var där han blev mobbad.
2024-03-08

  Anya VIP
Så träffande om hur man kan läka efter dumma kommentarer. Varför ska vissa människor ha ett behov av pikar och glåpord....kan man undra?
Håller med kobran under; "det gäller att ha bra läkkött"
Träffade precis en mamma till en av min sons barndomskompisar. vi träffades på affären. Sonen mår mycket dåligt. Hon berättade att ha blev mobbad på högstadiet. Nu fyller både han och sonen 21 år i år. Så tragiskt!
2024-03-08

  Kungskobran VIP
Det gäller att ha bra läkkött
2024-03-07

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att det går att vårda
och läka sår efter mobbning.
2024-03-06

  Mats Edin VIP
Tid och spackel helar alla sår:)
2024-03-06

  Maria Sundelin VIP
En elak kommentar tusen bra att radera
Kramar
2024-03-06

  Öknens Ros VIP
Elaka ord kan göra mycket ont för andra människor.
2024-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP