Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillhör "Ruiner". Tror att det går att klura ut vilken platsen är med textens ledtrådar.


Kaktusätarnas stad


På det som en gång var en ö
sedan länge intagen och förödd
sken tempelväggar i kapp med solen
gick Döden upp till altaret
och höjde sin dolk i hyllad extas

Medan staden blomstrade
slavar njöt livet som om de var fria
och fest som vardag
flöt förbi utan oro
log solen mot sina tillbedjare

Hur föga visste de ändå inte
om sin egen ömtålighet
eller framtidens bristande
skydd mot
tillfogad torka.



28/2 2024




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-06 11:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kap verde-öarna

Det fanns en sång som gick så här
Que Sera, Sera Whatever Will Be, Will Bee Whatever Will Be, Will Be Que Sera, Sera
Vad vet man om framtiden?
2024-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP