Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De hemliga myndigheterna som saboterar svenska staten. Sverige har 342 statliga myndigheter enligt uppgifter från Statskontoret. Men nu säger man att det är 367 myndigheter, sedan man upptäckt 25 fler som tidigare inte ingått i registret.


Snöblindhet och sjöblindhet.

Staten har upptäckt 25 fler myndigheter - Samtiden

 

Regeringen måste se över svenska myndigheters förblindande av glansen på vattnen.

Regeringen gör en översyn av antalet myndigheter i landet och har hittat 25 "dolda" myndigheter som inte ingick i tidigare beräkningar.

Rådsmyndigheterna är under radarn och är hemliga strukturer baserade utomlands med hemliga lokaler i bostäder.

Att arbeta på en struktur och vara gift eller samgift med en politiker från ett tredje land är en blomstrande verksamhet som är absolut gängrelaterad, bara ett exempel: varför vill inte Österrike ge  alternativrätten till Rumäniens i Shengher?

De 25 myndigheterna gick lite under radarn och det är bra att vi hittade dem, säger Statskontorets utredare.

Rådsmyndigheter är vanligtvis myndigheter utan egen personal.

Regeringen vill minska antalet myndigheter: Civilminister Erik Slottner (KD) säger att det är ett tecken på att myndighetsstrukturen är för utspridd när man inte ens vet vilka myndigheter man har.

Regeringen föreslog tidigare en sammanslagning av de olika myndigheterna.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-07 17:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP