Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kul att vara spontan med


Gnissel trivsel

Egentligen är det riktigt kul i att vara spontan med gnissel trivsel man kan minst sagt röra om i grytorna. För det mesta går att få till en väldig trivsel i en trevlig omständighet god röra som i rörandet minst om kull kastar allt av känslor på både vete råg korn som havre deg med kryddinnehållet i en rundgång. Detta på ljuvliga ting med ett av faktiskts gnissel trivsel i grytorna som till ett av högsta jäsning degspad med mjölsorter är i ett så sant defakto”,spännande artting att man rent av hoppar högt i ett skutt för nu gäller att kavla på för brödet.
Minnet av när man med stora sleven på tal om grytor rörde om i mors degspad för mjukbröd tunnbrödsbak var ett såå gemytligt ting. Och när man såg hur degen jäste puttrade och likasom fräste för att snart tas itu med och bakas ut med mönster kaveln, ja då var glädjen i högsta topp. Och typ lika som i vetebröds baket så formades degen i mindre som större kakor för underbar smakrik njutning, tänk inlägget även med hemkärnat smör som oftast fanns med på tunnbröden ….mmm så ypperligt gott mumsigt som det var.

Låta degen bakar dagen jäsa ordentligt, i bunken, före som efter, ugnen, att kallna, ja det vet vi ju erfarna det är grejer det som då. ..Och med blandade brödkryddor där känslorna igång för smakerna, till att fräsas ihop, med övrigt ett rent förnöjsamhets prov av dess nåde och som ständigt verkligen ett gott störande moment i tillverknings processen.
*Kryddorna anis fänkål kummin malas i kvarnen* …..Wow!

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-03-11 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP