Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mjältsjukan


Tristessen
har en flackande blick
som bara tänker i egen sak

Ledans stirrande
projicerar obehaget vida kring

Rastlösheten
svettas över tråkighetens bleka ansikte

Den bedövade okänslighetens kalla hy
omsluter tristessens träiga vådoeld
med kvävande syrebrist

I ledan är alla knivar slöa;
alla tankar trubbiga

De åt tristessen tillspillogivna
går blinda genom alltings början,
med tanken sänkt i plotter

De gråhövdat trista urskiljs
i folkmassan
medelst värmekamera;
atomkropparna minimalt vibratoriska

Den i mjältsjukan sig förödande
lever i ständig rötmånad:
Allt levande skyr stanken




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-03-22 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP