Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

22mars24

 

 

 

regn på förmiddagen sedan
en öppen blå himmel framåt eftermiddagen
jag har jobbat hela dagen
har inte haft tid till att skriva förrän nu

har fixat med årsredovisningen till föreningen
men funderar på att flytta
grannarna är äckliga borgarbrackor som snackar skit
tjejen under mig är också trött på dem
gubben under henne som bor med sin fru
är snart sextio och gör olämpliga närmanden
tjejen under mig ringer ibland när hon är ledsen eller arg
hon är nyskild och träffar sin tvååriga dotter någon timme i veckan

vårljuset får rummen att öppna sig
jag sprang intervaller i skogen igår
men är rätt trött pga dieten
ska vara själv i en vecka nu
ska köpa nya krukväxter i helgen
har inte så mycket möbler men många krukväxter

 försökte kolla på "The zone of interest" igår
om en familj som bor i en villa
strax intill ett koncentrationsläger under andra världskriget
det var långa sekvenser där hemmafrun
utför prosaiska göromål i huset under tystnad

 utanför mitt fönster hör man hur barnen leker i parken
våren är som en elektrisk chock
som har väckt de döda till liv
ska få hit en fotograf på måndag som ska fota lägenheten
tänker lägga ut den till försäljning
och kanske sälja om jag får ett bra pris

 kan inte säga att jag ser framemot sommaren
någon enstaka resa kanske
vill åka till Lofoten i Norge
höra ljudet av någon fjord innan jag somnar

 en lätt skymning har börjat ta vid
ännu bär jag vintern inom mig
avgasgrå snödrivor innanför bröstbenet
jag hör sommaren bulta där framme
detta rum av ljus
dessa frätande solnedgångar över Öresund

jag måste förnya mitt recept på Propavan 
och boka tid för PSA-prov på vårdcentralen
snart är det lövsprickning i skogen
längtar till tidiga löprundor i maj  

 

 

 

 

 

 




Prosa av Androiden VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-03-22 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP