Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår bästa vän måste få leva...


Vår bästa vän

VÅR BÄSTA VÄN

Min bästa vän
är det självbedrägeri
som lever än
och alltid gör mig fri

Vi står och hurrar
i vår ensamhet
åt det som snurrar
som en hemlighet

i vår fantasi
där det lever sitt liv
fylld av frenesi
bortom tidsfördriv,

kamp och oro
ger lögnen dig en
levande bro
till din bästa vän

Ett liv på Mars
som är ett vackert djur
En sanslös fars
som dräper vår kultur

En allvarsam lek
utan tårar
Ett föräldrasvek
som ej sårar

Ett diskotek
där du hör andra tala
En sann kärlek
bortom det banala

Att dumsnutar
tänker utan att klaga
Att staten slutar
göra människor svaga

Att det någon dag
blir på det viset
att Zlatan och jag
får nobelpriset

Men ett självbedrägeri
är inget haveri

För det som är intressant
är att det kan bli sant




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-03-23 04:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP