Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utveckling?


Osthjulet

Måne. Sol.
Inskriven på dess hud (dagen, året)
är varje spädbarns lavin av gråt,
de våldsamma stormarna,
den stigande vattennivån från de döda,
den numrerade räkningen av mirakel,
ankomster av en främling,
namnen på de föregångare och frontmän
som klättrade upp bortom fossillinjen.
Sedan tagna från mörkret i skafferiet
(där det levande flödet fortfarande går
under marken och golvet och upp),
uppför glaciären och kryosfären
och inrullade som en gåva in i nästa dal.




Fri vers (Fri form) av Kosmopoliten
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-03-27 07:54



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP

Kontrasterade storheter presenterade med en gnutta humor i en kontinuerlig inre rörelse, perforering och kanske en ny genesis...

2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten