Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fler dikter direkt från Gud

 

 

jag söker den ultravioletta krukan
med förnekelsens blomster
som jag ställer mitt i rummet
sprider lögnens sköna behag
får människorna att knäfalla
jag är en rysk vinterrock utan huvud
som blåser rökringar mot solen

__________________________________________


vi var vackra igår
när vi hade druckit vodka
och solen var ett dött hjortdjur
med vita ögon
som spred lögner över staden

___________________________________________

 

jag saknar dig stundtals
tills du skär i mitt kött
mitt blod är vitt och smakar sött
jag försöker rena mig från dig
klä mig i lager efter lager
av förnekelse
tills jag inte längre orkar
jag känner sötman på min tunga
som ett moln av aska
fullt av svunna änglar

_____________________________________________

 

Huysmans och
Seine i dimman
allt är spöklikt
idag
Gud är ultraviolett
och frånvarande
jag varken älskar eller hatar
bara Huysmans vid flodstranden
i översättning av Elias Wraak
jag förklär mig i dimman
till ett väsen
där inte
ens Gud
kan nå mig

_____________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Androiden VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-03-28 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP