Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Bland fördomar och romantik

  • Olikheter separerade de två

Hon kände inte honom

Ändå hade hon en

Uppfattning om han

Inte grundat på

Vem han var

Utan vem hon

trodde han var

Den hade inte ens träffats

I det verkliga livet!?

Hon längtade efter

En likasinnad själsfrände

Han fasades in i

Den grå massan

Genom hennes fördomar

Och längtan efter romantik

Hon avfärdade

Hans existens och persona

Som betydelselös

Hon sa att han inget

Mer hade att erbjuda

Som hon ville ha

Hon drog vidare med

Annan man!

Han sa Jag har inte tid

Med romantik

Har annan sysselsättning

Som pockar på

Bortvald drog han

Sig tillbaka till

Sin trygghetskokong

I ensamhet mådde han bra

Av att behöva slippa

Romantiska fördomar

Genom att odla

Episka karaktärsdrag

I sin solitära tillvaro

 

Taleptox Skrev

Den 20240330

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-03-30 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP