Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Med egna val

* en femradig diktkvartett

 

En yngre kvinna och aktivist uppmanar

Andra att åtgärda och agera

Hon anar inte vad hon drar

Igång hos en diktatur

Med sitt egna val!?

 

En diktator som inte

Accepterar det som händer

Utan ser sig som

en handlingsmänniska

Att fatta beslut om andra folk

 

Diktatorn har gjort oss

Mer oroliga och besvikna än förr

Genom sina beslut om

Att åtgärda och starta krig

Mot oliktänkande folk

 

I ett land med mångtydig och egna val

Med Demokrati, kan en handlingsmänniska

Leva med det som händer

Utan att behöva åtgärda

Oliktänkande människor och folk

 

Taleptox Skrev

Den 20240330

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-03-30 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP