Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är kanske en liten lagun...


Den lilla lagunen

DEN LILLA LAGUNEN

- Jag var ung en gång
- En gycklare med färg
och jag sjöng en sång
till den unge Dan Berg

om den lilla lagun
som vattnades i munnen
och gjorde mig immun
mot den tidlösa brunnen

Modertskapets lilla
sjuka och falska själ
rörde sig alltid stilla
men ville säkert väl

i vår lilla "ostliga" stad
där korna tycks tugga
är kanske en tjur glad
i galenskapens skugga

där mänskligheten fryser
och söker sig långt bort
och våra drömmar lyser
på ett främmande fort

i ett storslaget land
där vi badar ibland
och känner någons hand
i ett ljuvligt havsband

är jag en liten lagun
med små underströmmar
vars tår bär små fjun
med jättestora drömmar

Jag är lite attraherad
och en aning kär
men också alienerad
inför vem jag är...




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 12 gånger
Publicerad 2024-03-31 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP