Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Förstenad

Han skum läser dagstidningen

Bläddrar förstrött genom den

Han ser på nyheterna med skepsis

Och undrar om det är sant?

När han blir ensamen längtar han

Efter att nyheter ska handla om sköna ting

Men ytterst få händelser i nyheterna

Handlar numera om sånt i vardagen

Krig, elände, mord, sprängningar och bränder

Är vad som möter honom i hans läsande

En dag får han ett meddelande av någon

Att han ska få njuta av evigt liv

Och att de ska göra en staty i sten av honom

Av en okänd avsändare med honom

Som mottagare genom internet

Han ser sig själv ståendes staty på torget

En förstenad idealist och konstnär till allas åskådan

Äntligen ropar han högt för sig själv

Har sköna ting hamnat i centrum för tiden

Utan en borttynande förgänglighet

Och blivit bevarade av Herren

Men detta hände den 1 april

Och han får senare samma dag höra

När det ringer på telefon

En röst som cyniskt säger

Som om det bara var ett skämt

”April, April, Känn dig blåst!

Om det blåser mycket ute,

Blir man kall och beblåst

Om man står förstenad

Ensamen ute på ett torg”

 

Taleptox Skrev

Den 20240401

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-04-01 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP