Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Dialogens paradox

Två män och vänner står i en bar

På en nöjeskrog och ältar problem

De brottas med i vardagen

”Vi borde prata mera,

Berätta vilka vi är” säger en man

”Men en del andra säger ’Håll käften’

Åt oss när vi gör försök

Att vara sociala och trevliga” säger hans vän

”En människa som beslutat sig

För att veta vem du är

Har genom sina fördomar gjort sitt val”

Säger en man till sin vän

Och han fortsätter;

”Fast hon egentligen inte vet

Så mycket om dig

Straffar inte hon ut sig

Genom att be dig ’Hålla käften’?

Innan du berättat något om dig själv”

Säger han till sin vän

Han vänder sig sedan till en kvinna

Som står bredvid dem i baren

Och frågar vad hon anser om dialog

”Vi har tystnadsplikt” säger hon

Men hon samtalar sedan med en kollega

Ur personalen genom sitt yrke

Om det som inträffat

”En yrkesmänniska tar sina rättigheter

Och skyldigheter på allvar och ägnar sig åt

Maktutövning över det civila privatlivet”

Menar en man på som stått bredvid och åhört samtalet

”Men vi sitter bägge två på två stolar

Yrkeslivets hegemoni och privatlivets helighet”

Säger hans vän till honom

”Det är olika yrkesroller” säger en man

”Det skålar vi för” säger en man till sin vän

 

Taleptox Skrev

Den 20240402

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-02 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP