Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Ett försvunnet förflutet

Det förflutna har alltid funnits där

Sedan urminnestider i begynnelsen

Men säkra entydiga bevis för

Hur det var en gång?

Har försvunnit med tidens gång

Det sparades inte lika mycket källor förr

Som det görs numera

Källor för orsak och verkan har

Med tiden urholkats och

Mångtydigt moderniserats

Vad som gäller som orsaker numera

Var annorlunda förr i tiden i det förflutna

Om det har saknats en sanning

Har människor hittat på sanningar

Ty leva utan sanning och föreställningar

Är för svårt för människor i allmänhet

I ett försvunnet förflutet

 

Taleptox Skrev

Den 20240403

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-03 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP