Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


I Jämlikhetens tecken

Se så lika vi i grunden är

Med våra rättigheter och skyldigheter

Bakom masker och olika roller!

Vi brottas med och diskuterar

Om vad som är bra och sant

När några olikheter uppdagas

Och hamnar i centrum för

En människas dilemma och åtgärdande

Kan en annan människa redan ha sin bild

Bestämd för vad som är

Sant och bra respektive dåligt

Men människan stöter ibland på motstånd

Från olik tänkande människor

I mångtydighetens värld lever

Människor så gott de bara kan

Men tycker att livet inte blev

Som hon tyckte och hoppades på

Med påhittade jämförelser i statistik

Förädlas våra intentioner och verkliga liv

I Jämlikhetens tecken

 

 

Taleptox Skrev

Den 20240403

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-04-05 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP