Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överrumplad av rapport


Företaget skulle alltid ta höjd för alla eventualiteter.
Inte minst vad som rörde tillhandahållning av nya
produkter. Och visst skulle vi arbeta efter tesen
att alltid sätta kunden i centrum. Så långt helt okej,
enligt servicechefen.

Men efter en kort pausering kom så en invändning:
- Har du tänkt fortsätta din mobila framförhållning
med produkter i eget lager, ber vi dig tänka om.
- Men som vi tidigare ventilerat, så är det väl att sätta
kunden i fokus, genom att göra mer än kunder förväntar sig.
Ett mervärde skapas väl då och kunden blir nöjd.
- Givetvis kan förfarandet ge oss goodwill. Men till vilket pris?
Dina extra telefonsamtal för ändamålet, och din egen
lagerhållning blir för kostbar i längden.
- Nog har väl mina extra samtal besparat oss tid och många
onödiga mil, och försäljning från bil kommit företaget till del.
- Visst. Men din huvuduppgift är inte att sälja, utan att
upprätthålla framkomlighet på nätet.
- Inte ens till kunder i periferin som kanske har långt till butik
och hälsocentral?
- Ursäkta Edvard, dröj en stund.

Den intervjuade teknikern tänkte: typiskt finns alltid orsaker
till att inte ge löneförhöjning. Utvecklingssamtal i all ära, men
för vem? I samtalet året före lyftes mervärdetanken upp som ett
lysande inlägg. Men tillämpning på fältet visade sig inte hålla.

Efter en 10 minuter kom chefen tillbaka.
- Jo, nu visar det sig att vi har indikationer på en ny policy inom
företaget. Kampanjvaror kan ni visserligen ha med i bilarna, men
då bara som demoexemplar. Ni bör hänvisa kunderna till besök på
våra butiker eller att de själva kontaktar vår försäljningsenhet.
Och nya produkter kommer heller inte att lagerföras i någon större
omfattning på mindre lokala förråd.
- När i tiden talar vi om, och vad säger facket? frågade Edvard,
kände sig överrumplad.
- Antar att det börjar gälla efter semestrarna. Innan dess ska allt
fraktas tillbaka till huvudförråd. Och det gränsöverskridande
samarbetet genom personallån mellan avdelningar ska också
begränsas en del. Den nya tekniken gör detta möjligt.
Med besparingar som skäl. Mer om detta i vårt nästa
personalmöte.

- I själva verket betyder det ju nedskärningar i personalstyrka,
sa Edvard bestört.
- Det står det inget om i rapporten.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-05 13:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Tror dessvärre att det är många som känner igen sig i din text.
2024-04-15

  Elinor Sörensson VIP
Nog igenkänning för många,
såväl i gångna tider som nu i
arbetslivet.

Mycket bra skrivet.
2024-04-13

  Susen VIP
En rapport som speglar bristen på kommunikation. Gillar språket.
2024-04-11

  Öknens Ros VIP
"Det är nya tider nu" som han sa i Hedebyborna. Ett uttryck som fortfarande ligger i tiden som är nu.
2024-04-05
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP