Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Retstickor i


Vardagsspråket

Jag kan inte så särskilt många nya ord men det vanliga orden som i var dags språk bruk, tror jag mig kunna hantera någorlunda …jo men ett lärde jag mig i går ”femtielva” typ 61 alltså…
Som när med en kompis hamnade i diket och höll på att skrämma livet av ett par ”flanerare” som flanerade uppför byn,… så rädda som de blev nästan lika med som att hoppa ur byxorna i kylan. Stucken av ett grässtrå, höstrået klängde jag och kompisen oss nära dikes kanten och låg blickstilla och inväntade tant och farbror aj då så ont men inte kunde pipa ett pip. Händelsen var minst sagt prövosam men samtidigt en ”lärpenning” för fortsatta tilltyg av de små busfröna retstickorna.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-06 11:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jo, vad får vi inte lära oss. "femtielva" tror jag är ett uttryck med anor, till för att beekriva när någonting förekommer i en sådan mängd att ingen orkar räkna. "hoppa ur byxorna" var nytt för mig, men det är talande och roligt. Du sätter fingret på hur uttrycket "retsticka" kan ha uppkommit.

2024-04-07

  Glitträ VIP
Tack! Och så sant som bevarad i skrift; ..du läste väl fram till
”retstickorna”
;)
2024-04-06

    Sefarge VIP
Jaa beaktande skrivelse
Det är väl ej Orden i sig
Utan hur man använder
dem(i ilska el. harmoni)
Som är det mest betydel
-sefulla och"läropenning"
går väl mest via Swish
o Bank-kort numera?
I den"moderna"
cybervärld vi
nu lever i?
;)


2024-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP