Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Vidsynta själar

Han reser runt med kollektivtrafik

Runtomkring I vårat land

Buss, tåg och flygplan

Från ort till ort reser han

Med anteckningsblock och kamera

För att dokumentera verkligheten

Efter 2 månader har han

Hunnit halvvägs i vårat land

I sökandet efter att hitta

Vidsynta själar!?

Men det enda han

tycker sig finna

Är indoktrinerade själar

Som intrigerar och baktalar

Som sammansmältande

Och acklimatiserade

Med tidens nyhets skildringar

Har svårt för att ge några

Vidsynta och nyanserade svar

På hans uppfattning och frågor

Han är en man med kompromisslösa

Krav på sina medmänniskor

Och det han klarar av är att

Reducera andra människor

Till att vara inskränkta och betydelselösa

Han har anklagelser på andra

Att framföra för de motsvarar

Inte hans förväntningar och krav

Hans högt ställda ideal är i

Konflikt med verkligheten

Han längtar efter sina idealmänniskor

Men dem kan han inte finna och

Stöta på under sina resor i vårt land

När han kommer hem låter han en vän

Läsa hans daganteckningar och han

Utbrister överraskad ”Såhär onda

Människor som du beskriver

har jag aldrig Mötit eller känner”

Säger hans vän till utforskaren

Han kommer fram till att människor

Är mest som människor är

Varken sämre eller bättre

Än vad han trodde innan sina resor

När han väl kommer hem igen

Beslutar han sig för att skriva

En novell om vidsynta själar

 

Taleptox Skrev

Den 20240409

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-04-09 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP