Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

 

 

Våren har tagit en paus
solen och värmen försvann
men koltrastarna bygger bo
och forsythian är gul och grann

grannens torkvinda är på plats
inväntar lämpligt torkväder
ungarna cyklar och sparkar boll
i vårkänslans tunnare kläder

längtar att sitta ute i solen
få färg på min vinterbleka hud
och njuta av att se min trädgård
i grön och blommande skrud

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-04-10 10:07



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Om nätterna fortsätter vara milda,
kommer den säkert med stormsteg.
2024-04-13

  Susen VIP
Vårens aktiviteter så efterlängtade och vackra att beskåda
2024-04-11

  Anya VIP
Den där längtan som vi är många som kan relatera till. Min forsythia blommar i maj. :o)
2024-04-11

  Monika A Mirsch VIP
Javisst Marita,
så känner även jag -
Tack för din dikt!
2024-04-10

  ULJO
Våren kommer tillbaka. Var så säker.
2024-04-10

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra ögonblicksbilder som visar oss vårens tvekan, längtan och prövande steg.
2024-04-10

  Eva Helene VIP
Nu finns ingen återvändo, våren är på gång även om den tagit en liten paus.
Fint skrivet!
2024-04-10

  Leif Daniel Isaksson VIP
längtan
2024-04-10

  Maria Sundelin VIP
Jag tycker om regnet
Kramar
2024-04-10

  Öknens Ros VIP
Som man längtar efter en riktigt solig vår, att sitta ute och känna solens varma strålar värma kropp och själ.
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP