Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Då, nu och sedan

Det hade blivit höst och vinter

och julen närmade sig med

samma takt som förr

Ett par som är i 90 års åldern

Hade levt ett långt liv tillsammans

De är barnlösa och sitter en morgon

Vid köksbordet i den stuga de bor i

Ute på landsbygden

”Det sker ständiga förändringar här”

Sa en kvinna och smålog

”Inget är sig längre likt hur det var igår,

vindar och vädret varierar från dag till dag,

Kroppen är förändrad mot förr

Och tankar förändras ständigt”

Fortsatte hon att säga

”Visst, Det tänkare och filosofer påstod

för 100 år sedan är inte längre lika aktuellt” sa hennes man

”Deras skrifter har multnat i arkiven

Där ligger de och samlar damm”

Sa kvinnan till sin man

”Att hålla en distans till vad som skett

I det förflutna blir extra viktigt” sa hennes man

Och han fortsatte att säga

”Med en kompromiss med principer

förhalas tidens hastighet”

sa han och såg skyldig ut

”Tiden går så snabbt numera” sa hon

”Nej, den går med samma hastighet

den alltid gjort. Den förändras inte. Det

är våra själar som förändras med åren

som går” sa hennes man

”Har du varit lycklig?” frågade hon sin man

”Nej, det har hänt så mycket olyckligheter

Jag är olycklig idag. Jag ville bli förälder

Men det blev inte så. Och än vet jag inte varför

Vi har ju försökt att skaffa barn.” sa hennes man

”Jag ville också ha barn, Vi har varit på

undersökning och utredning i sjukvården

men de har inte kunnat komma på varför” sa hon

Och hon fortsatte ”Jag är tillfreds med att bara vara,

VI har i alla fall varandra. Tänk 60 år tillsammans”

Sa hon till sin man

"Jag älskar dig för evigt" sa han till henne 

De fick sedan 3 månader till tillsammans

I januari i år gick kvinnan bort och dog

En naturlig död Och deras relation var förändrad

Han var nu ensamen kvar i jordelivet

Några veckor senare dog också han

De lämnade inget av konstnärligt värde efter sig

Annat än sina liv de gav till evigheten

 

Taleptox Skrev

Den 20240411

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-04-11 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP