Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatuhandel


Hon står under lampans sken,
försöker fånga någon förbipasserande
rödmålad mun, kort kjol
ytligheter som framhävs i handeln prostitution

Hon är inte bara en i mängden
kunde vara min älskade syster,
eller kanske rentav din dotter
och här står du nu, i hatt så flott

Du är den man som skall få,
en natt med denna kvinna
få känna kroppens besatthet av åtrå
ingen ser hennes tomhet, när du går

Vad vet vi, om hon av egen vilja
sökt sig till dessa gatans gränder
förudmjukad, utan återvändo
från kroppens alla plågor

Betänk vems dotter, eller syster
denna kvinna kan vara
då du nästa gång
söker dig hit för kroppslig lusta
sminket döljer, tårars torka




Fri vers av Rosen VIP
Läst 492 gånger
Publicerad 2006-08-22 12:34



Bookmark and Share


  Elália
du har lyckats med att få alla fördomsfulla läsare, i alla fall mig, att se ett djup i något så rått som prostitution. i din text tvingas vi möta känslor i något vi gärna tar avstånd ifrån, och det väcker funderingar. hora som hora, tänker vi. men så tänker inte du, och du har skildrat på ett så bra sätt att läsaren i stunden inte heller längre tänker så. vackert.
2007-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP