Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om människan kunde vrida pendeln tillbaka för vår arma jord




Jordens sådd


Det kommer dagar
då jag stor tomhet känner
sitter likt en fågel vid boet och fryser,
söker i fjäderskruden värme

Jag letar efter svaren,
styr i mina tankar
den tickande klockan bakåt
till jordens begynnelse
och en önskan om att så på nytt.


Det vackra sådde vi i stenig åker
inget kunde växa där.

Vi betraktade vår världsbild
kände sorg
och haven drack våra tårar.

Vi sökte i bergen efter skatter
som den girige kallade för guld.

Om alla likt fågeln,
bygger sig ett litet bo
kanske livet återigen kan finna ro
...




Fri vers av Rosen VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-22 15:05



Bookmark and Share


  TheThinLine
Ja, om vi alla slår oss ned på våra platser i livet, kanske jorden kan få återuppleva ett lugn som inte funnits på långa tider.
Bra text.
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP