Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alkoholfri dikt

En sup är alltid gött
Särskilt när den är så ljuvligt sött
För vem säger att den måste ha alkohol
Och att vara stupfull är festens slutmål?
För en fest kan ändå vara rolig
Och även utan alkohol bli otrolig
Med läsk och alkoholfri cider
Kan man ändå få goda högtider
Festa med en livlig stämma
Utan att med stark sprit behöva översvämma
Med alkoholfri sockerdricka
Kan man med måtta och råga överblicka
Festens roliga och livliga helhet
Utan att lida av berusad slöhet
Så låt inte en alkoholfri fest bli till en skam
För sprit behövs ej för att göra den trivsam
Inga ska behöva känna sig tvungna att bli berusade
Och lida risken att bli efteråt skandalomsusade
För fest är till för att ha rolig och med andra socialisera
Och de som dricker alkoholfritt bör man respektera
Så skåla och drick gärna alkoholfri sprit
För måttfullhet är en god merit
Och vi är på fest för att ha kul
Utan att behöva lida genom alkoholpåverkat strul
Så låt oss för den alkoholfria drycken ge en skål
Eftersom en trevlig och sansad fest är vårt mål




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2024-05-11 19:48



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Fråga en alkis vad han tycker om alkoholfritt!
2024-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP