Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulsdyrkaren

Jag ser honom gå en bit framför mig
i sin svarta läderrock och kängor

Blir lite rädd och saktar ner mina steg
vill inte upptäckt i den mörka natten

Det sägs att han är djävulsdyrkare
vet inte om jag tror att det är sant

Någon har sagt att han bär på ett
stort upp och nervänt silverkors

Plötsligt vänder han sig om och i ren
panik stannar jag och ser mig omkring

Han börjar gå emot mig och jag vill
vända mig om och börja springa

Säger att han inte är farlig att han
har hört ryktena som går runt

Han är 17 år och flyttade hit till
sin pappa för något år sedan

Berättar att han tycker om svarta
kläder och lyssnar på hårdrock

Han öppnar sin rock och tar fram
en silverkedja med ett vanligt kors

Förklarar att han fick det av sin
mamma innan hon gick bort

Nu, 30 år senare är vi fortfarande
vänner och våra döttrar umgås

Den svarta läderrocken städade
din fru bort för många år sedan

Men hårdrock lyssnar du ännu på
och silverkorset hänger där det ska






Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-18 13:41



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Hard rock hallelujah. Många som inte bär kors tror på Jesus, många som bär kors kanske inte tror enligt vissa andras definition.
2024-05-23

  Larz Gustafsson VIP
Hyckleri att bära kors om man inte tror på Jesus.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP