Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det artificiella lövet

från substack

Vi beskriver utvecklingen av solceller som består av jordnära element som arbetar under nästan neutrala pH-förhållanden, både med och utan anslutningsledningar. Cellerna består av en trippelövergång, fotovoltaisk amorf kisel som är ansluten till väte- och syreutvecklande katalysatorer gjorda av en legering av metaller som innehåller mycket jord och en kobolt|boratkatalysator. De enheter som beskrivs här utför den soldrivna vattenuppdelningsreaktionen med verkningsgrader på 4,7 % för en trådbunden konfiguration och 2,5 % för en trådlös konfiguration när de är upplysta med 1 sol (100 milliwatt per kvadratcentimeter) luftmassa 1,5 simulerat solljus. Bränslebildande katalysatorer i gränssnitt med ljusupptagande halvledare ger en väg till direkt solenergi-till-bränsle-omvandling som fångar många av de grundläggande funktionella elementen i ett löv.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Live2Dream VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-05-21 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Live2Dream
Live2Dream VIP