Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En gång

En gång i tiden kände jag en person
han älskade att bygga hus och skriva böcker
odla blommor och måla sina tavlor
av allt detta fick han sin emotionella glädje
han var en lycklig person varje dag
han kände allt i livet med tillförsikt
han sökte aldrig efter makt eller pengar
han hade upptäckt att det gav honom
endast en temporär eufori

En gång i tiden kände jag en person
när hans kontot hade fler siffror framför nollorna
blev han alltmer olyckligare för varje dag
hans sökande var ständigt efter framgång
i omgivningens bekräftelse
men han såg ingen glädje med allt han ägde
fast han var en framgångsrik ledare
med obegränsad makt och rikedom och totalt bottenrik

Kontentan
girighet
ger ingen glädje
glädjen
är inte vad vi äger
lycklig
är vad vi kan dela med oss

Felicia




Fri vers (Fri form) av feliciaa VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-22 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

feliciaa
feliciaa VIP