Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


En motsägelsefull väntan!

Jag och jorden har väntat  
men i en egendomligt tyst väntan
ja i en tyst och lång längtan
efter ett ljuvligt vårregns milda beröring

en gåva av näring och kraft
från en tidigare så klarblå himmel
där nu fluffiga och gråsvarta moln
skapar denna nya friskhet

trädens löv och genar sträcker ut sig
och fångar regndropparna
medan hustaken blir villiga mottagare
när det gula täcket nu spolas bort

vi hälsar och omfamnar regndropparnas
efterlängtade ankomst
detta regn som nu villigt öppnar upp
och färgar vår omgivning

ja våra sinnen öppnas nu
och vi dansar en hyllningsdans till förnyelsen
vi kan plötsligt andas
nu när näsor och ögon har slutat att rinna

lusten att gå nya och långa promenader
möter inte längre något hinder
så jag går där mellan jord och himmel
i en motsägelsefull väntan… på en ny varm sol

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-24 09:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om sommarregnets välsignelse
2024-05-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP