Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Annorlunda perception är en realitet. Det som inte rör andra i ryggen kan vara en plåga för vissa av oss. Överdriver inte det minsta när jag säger att jag hellre går till tandläkarn än vistas i köpcentrum.


Folk fattar inte

disträ eller överbelastad
av omgivningens myller
av sinnesintryck, ibland
syns det säkert på mig
när stressen tilltar i
blodbanorna

ser vilka blickar
jag kan få, om jag
vistas i miljöer och
sammanhang där
intrycken blir till
kakofoniskt kaos

den inre kallsvetten
när mitt filtersystem
inte lyckas utestänga
ovidkommande ting
såsom fläktar, barnskrik,
surrande aggregat, telefoner,
högtalarmusik, reklam, folk,
skyltar, köer, ruljans

har utvecklat en
meditationsteknik som
går ut på andningsfokus
och att medvetet försöka
utestänga bruset

det lyckas inte alltid

ser vad de tänker

de som inte fattar

hur deras tröga kugghjul
mal fördomar bakom ögonen

vad är det för skummis
han måste vara suspekt
kanske en pundare
eller snattare

de som aldrig hört talas
om perceptionskänslighet -
svårt ord, jag vet, för de som
lever sina liv i avsaknad av
bildningshunger, de som
har en medfödd aversion
mot ord som har fler
än två stavelser

till saken hör att
jag är döv på ett öra,
vilket i kombination
med perceptionen gör att
jag ibland har svårt att höra
vad expediter och försäljare
säger när det är mycket
ljud runtomkring, eller
att kunna fokusera
överhuvudtaget

ser vad de tänker

han är nog dum i huvudet

att behöva vistas
i deras trögvärld gör
mig rätt trött ibland




Fri vers av rostspik VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-25 20:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig.
HSP.
Men tandläkaren är nog bland det absolut värsta jag vet.
2024-05-26

  blimp VIP
Relaterar!
2024-05-25

  Skatflickan VIP
En sanning för många, och tyvärr ett stort oförstående hos mångt många fler (precis som du skriver)
Lever med perceptionskänslighet, inte själv, men lika nära och påtagligt, en vardaglig närvaro.
och det är precis så, Folk fattar inte, fultolkar och förutfattar, missuppfattar. människor behöver bättre förstå och ha förståelse för olikheter. vi är inte där än.


2024-05-25
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP