Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text som säger allt om krigets effekter..
Stämmer dessvärre in på de flesta, lagd i glömska och de pågående, oegentligheter mellan olika länder och folk..



Ett land i sorg


Mitt land i brand står
nu hörs endast gråten

Landskapet är som ett öppet sår 
se, alla döda som offrats
askan med vinden skingras

Husen har krossats
gräset är inte längre utsmyckat
Vi strider alla för samma land
men vår jord lider och dör
Ingen av oss har lyckats

Mot himlavalvet stiger gevärsmuller och rök
soldaters kvidande genom vinden hörs
och moderns gråt vid den döda kropp hon sökt

Själv har jag i striden dött
jag har stigit ur min sargade kropp
blickat ut över slagfältet, stängt dess dörr
nu får andra strida

Kulan satte stopp




Fri vers av Rosen VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-22 20:59



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket väl skaldat av dig!!!!
2009-01-06

  Ulf Popeno
Att någon avlossade ett skott i god tro tillhör människans mysterier.
2006-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP