Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesi


Vi är oönskade


Jag har en dag i minnet/Det var i tunnelbanan om hösten ni vet
Flickan hade mörklblå kaschmirkavaj/jeans och röda strumpor i lågskor
vi hade levande ljus i vagnen/oskyddat
Jag går fram vid sidan av henne/orkestern spelar så mycket jag vill
Det var en jävla dag i tunnelbanan allright/vi saktade in alldeles för snabbt
Jag drogs ut i konstljuset på perrongen /Som den där långa armen som drar ut det oönskade från under sängen
Jag tror aldrig hon kom/fram
hennes ansikte löser upp sig av hastigheten/verkligheten fastnar under mina skor
men fan, jag fick ett minne den dagen/och sen en längtan/en sorts efterlängtan
längtan utan strumpor




Fri vers av Johan Lars
Läst 284 gånger
Publicerad 2006-08-23 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Lars