Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore dem


Under natten, i mörkret drömmer jag
att dåren är den kloke
och vi andra förstår ingenting

I drömmen går vi alla balansgång
på livets cirkuslina
apor sitter i publiken och applåderar

Ett tåg rusar förbi
i fönstren sitter skrattande hyenor
roller har bytts
vi är nu den löpande sevärdighet
här utanför

Det är i min dröm
jag viskar dårens ord
det är här jag går på cirkuslina
till apans applåd

Det är i denna värld
jag har kapplöpning med ett tåg
men i nattens mörker 
i tystnaden sover jag,  
stilla




Fri vers av Rosen VIP
Läst 539 gånger
Publicerad 2006-08-23 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP